Fordele og ulemper ved leasing af bil

Skrevet af om emnet Motor

Der er både fordele og ulemper ved at lease en bil. Du har sikkert hørt meget om leasing af biler og er måske blevet nysgerrig på fænomenet. I nogle tilfælde kan det være en dårlig ide, at lease en bil og i mange tilfælde er det mere fornuftigt at købe en bil. Dette betyder dog ikke, at det er en dårlig ide for alle at lease en bil. Der er altså både fordele og ulemper ved leasing af bil. Ulemperne vil typisk være økonomien på længere sigt. Endvidere er det bundet til at skulle tage forbehold for tid og kilometer hele tiden. Endvidere er du ikke ejer af bilen, men alligevel følger der et stort ansvar med i forhold til reparation med mere af bilen. Rigtig mange benytter sig af leasing, og dette er der mange grunde til. Måske er du i tvivl om det, er en god løsning for dig. Om du bør benytte dig af leasing, afhænger både af din økonomiske situation, hvor meget du kører, og hvor meget tid du bruger i din bil.

Fordele ved leasing af bil

Der er som nævnt mange fordel ved at lease en bil. Først og fremmest kan du ved leasing køre rundt i en splinterny bil hele tiden. For mange kan det at køre rundt i en ny bil være et følelsesmæssigt kick, og hvis du har en stor kærlighed til biler, er dette måske grund nok til at vælge leasing i stedet for køb af bil. Fordi du altid kører i en ny bil, vil du typisk heller ikke skulle bekymre dig om regulere tjek og vedligeholdelse af bilen, som typisk kommer ved de ældre modeller. Du afleverer din leasede bil, inden alle de problemer opstår. Hvis du lever et stresset liv, kan du ved at lease en bil undgå at stresse over bilproblemer. En tredje fordel ved at lease en bil er, hvis du er selvstændig eller ejer en virksomhed – så kan du nemlig anføre leasingen, som en arbejdsudgift. Drømmer du om en dyr og smart bilmodel, vil din bank måske ikke låne dig penge til at købe den. Størstedelen af de biler der leases er luksusbiler – så lease din drømmebil og undgå økonomisk afslag fra din bankrådgiver. Leasing giver dig råd til at få en flottere bil, end hvis du skulle ud af købe den. Endvidere sparer du også penge, da du ved at lease, ikke skal betale så mange afgifter som ved at eje en bil.

Sidste ord om leasing af bil

Kort opsummeret kan man sige, at valget om at lease en bil afhænger af personlighed, behov og økonomi. Der uden tvivl ulemper ved leasing af bil. Men hvis du elsker følelsen af at køre i en ny bil, og ikke ønsker at bekymre dig om vedligeholdelse, er leasing af bil måske noget, der er værd at prøve for dig. Nogle gange er lykken ved leasing af en ny bil år efter år den ekstra udgift hver. Tænk på din passion for biler, din økonomi og din personlige situation, før du tager valget om, enten køb eller leasing af bil.