Hjælp til at gøre det sværeste farvel en smule nemmere

Skrevet af om emnet bedemand

Når uheldet er ude og man mister en man har kær, så kan afskedsprocessen ofte godt være meget svær. Alting synes at være meget uoverskueligt, og man har slet ikke lyst til at skulle tænke på praktiske ting, når man sørger over det store tab. Men for at gøre det sidste og sværeste farvel en smule nemmere, så står Bedemand Søren Rønde klar i Grenå og Ryomgård til at tage hånd om alt det, som kan virke så ligegyldig i den svære tid.

Et dødsfald kan komme pludselig, eller det kan komme forventet. Ikke desto mindre, så gør det ondt lige meget hvad. Når man bliver ramt af sådan en forfærdelig hændelse, så er det ikke altid at man lige overvejer alt det arbejde, som der ligger i at forberede en afsked. Der skal forberedes en begravelse, som man altid gerne vil have bliver til den smukkeste afsked, men det kan virke besværligt at skulle udarbejde den. Derudover skal der tages kontakt til kirkegården og testamentet skal gennemgås. Bedemænd hjælper med ting som disse for at lette på presset, da der er mange ting, som der skal tages stilling ting. Mange mennesker er ofte ikke klar på at skulle tage stilling til obduktion og organdonation, hvilket derfor kan betragtes som nogle store beslutninger i en hård tid. En obduktion sker, hvis at personen døde på et sygehus og lægerne derfor har mulighed for at undersøge den præcise årsag til dødsfaldet, hvilket kan give dem indsigt i og mere information omkring en sygdom, hvis det var årsagen. Samtidig er der organdonation. Dette kan man selv tage stilling til, og hvis man har afgivet sin accept inden sin død, så kan eventuelle funktionelle organer bruges til transplantation og derved redde andre mennesker, som har brug for det. Men hvis den afdøde ikke har givet tilladelse til det i tide, så kan det være de pårørende accept, som bestemmer om det skal tillades. Ofte har mange svært ved at acceptere, at der skal tages organer ud af en person, som de har haft kært, og de derved ikke har hele deres krop med i graven.

I trygge hænder hos en bedemand

Bedemænd er til at for at gøre det sidste farvel nemmere. Det kan godt virke forkert at der skal være en fremmed person med til at planlægge den sidste afsked for en, som man har holdt meget af. Man vil gerne kunne klare det hele selv, men når man går igennem sådan en hård tid, kan det som sagt være meget svært at overskue, hvorfor der findes bedemænd. Gode bedemænd sætter sig ind i hvordan personen var for derefter at hjælpe med at planlægge den afsked, som man ønsker for sin afdøde. Derved har man også selv mulighed for og tid til at bearbejde situationen på sin egen måde.