Sådan bliver du tømrer

Skrevet af om emnet Skole og Uddannelse

Der er mange forskellige veje at gå, når man skal vokse op i Danmark og på sigt ud i den store, farlige verden. Der diskuteres meget, om vi har nok af det ene og det andet og om vi skal have flere på erhvervsuddannelser eller vi skal have flere højtuddannede. Det er en evig diskussion som kører i politiske kredse, men i bund og grund så handler det om, hvad man selv føler for. Der er ikke mange, som synes at en tømrer virker som en særlig ambitiøs uddannelse, men hvad folk ikke ved er, at man faktisk kan tjene en rigtig god løn og udvikle sig meget. Det er gode forhold at arbejde under og man kommer ud i det fri, så man får rørt sig lidt. Det er noget, som mange kun kan drømme om, når de sidder låst inde på et pakket kontor hvor udluftningen ikke virker. En tømrer har også den fordel, at han er i et hverv, hvor der altid vil være arbejde. Der skal altid laves huse og fikses ting, som går i stykker. Det bliver ikke irrelevant før om mange hundrede år, hvor vi alle er erstattet af robotter fra Køge til Roskilde og Ringsted med.

Den rette uddannelse

Men hvordan bliver man så tømrer, hvis man gerne vil ud i verden og hamre på noget træ? Der er mange muligheder og uanset om man bor i Køge, Roskilde eller Ringsted, så er der helt sikkert en mulighed, så du kan få den rette uddannelse. Der hvor mange starter er, at de tager en form for erhvervsuddannelse. Det gør, at man både får en smule fagligt, så man kan lave regnskab og ordne de mere praktiske ting i hverdagen, men man får altså stadig også en masse praktisk erfaring, hvor man får lov til at få fingrene ned i mulden og rigtigt arbejde med det fag, som man vælger. Sådan en uddannelse er derfor perfekt, da man får en god blanding af det hele, som giver mange muligheder længere ude i fremtiden. Der er dog mange forskellige uddannelser, hvis man vil være tømrer og der er som sådan heller ikke noget krav om en bestemt uddannelse.

Ud i den virkelige verden

Når man så enten har fået den rette uddannelse eller bare besluttet sig for, at nu vil man altså ud i verden, så kan man få en læreplads hos en tømrermester et eller andet sted. Det er ofte den svære del, da man her på eget initiativ skal finde sig en plads, så man er sikret i fremtiden. Hvis det er en udfordring, så vil man ofte få hjælp fra skolen eller der vil være steder, som assisterer dig med at finde et godt sted at komme i gang. Så vil du begynde på en meget mere praktisk del af uddannelsen, hvor du allerede her vil begynde at få løn, hvilket giver dig en fordel over andre brancher, der først skal gennem mange års uddannelse. Du har altså forskud på glæderne.